5 Nisan 2009 Pazar

Become A Legend

Bu da "yazsam mı acaba ?" dediğim türdeki konulardan birisi. Pes 09'un işi iyice ilerletmesi şeklinde lanse edilse de oyunun ve ayrıca Fifa'nın da önceki serilerde sahip olduğu kontrolü tek oyuncuya kitleme özelliğini temel alıp, üzerine "kendinizle oynayabilme" baharatının serpilmesi ile oluşturulmuş bir mod.

Çoğu yemekte de olduğu gibi lezzet detayda gizli olduğundan "kendinle oynayabilme" baharatı ağır basıyor ve lezzeti veren taraf oluyor. 17 yaşında genç gariban oyuncu statüsünden çıkmaya başlıyoruz basamakları.




Klasik bilgi verme seansına girmeden değinmek istediğim bir - iki nokta var.

Aslında Pes dandik değişiklik olarak tabir edilen oyuncu değişikliklerini ( dk 88 0-0 maçta Ronaldinho-Luis Fabiano değişiklikleri gibi ) aşmış gibi görünse de bu oyundan da maalesef mevcut. Oyun içerisinde yapay zekaya göre düşük rating li veya staminalı oyuncuların değişmesi iyi ama 2-0 geride olan bir takımın turu geçmek için kazanmaktan başka şansı yoksa neden 2. forveti almak için 80. dakikayı beklemek zorunda biri bana bunun izahını yapsın.

Bu değişikliklerdeki temel faktör sabit oyun planı sanırım. 80. dakikada 2. forvet değişen oyun planı ile birlikte girmekte, Lucescu değişiklikleri adı verilen adamı olabildiğince geç oyuna alma "strateji"leri baymakta, Luce en azından taktik olarak 5 defa müdahale ederdi o değişiklikten önce. Oynanan futbolda çok az bir fark olurdu gerçi. Ak saçlı ucuz futbolcu sarrafı Luce. Neyse .

Bir başka nokta ise takımların istikrar sorunu. Aslında ligi-kupayı vs domine eden ortalıkta bigbrother tadında takılan takımları ve özellikle ayrıcalıklı konumda bulunup özel davranılmasını fazla sevmem ama geçen lig ortalığın tozunu attırıp bir sonraki sezon beklentilerin çok altınının da altında gibi bir yerde bulunmaları oldukça garip, sadece bir takım için değil neredeyse ilk beş için gözlemlediğim bir durum.

Oyuncumun hikayesini sonraki postlardan birine bırakıyorum şimdilik.

Hiç yorum yok: